Здрави гърди www.albenakoralieva.com

Как да се грижим за здравето на гърдите си

Какви ежедневни грижи да полагаме за здравето на нашите гърди?

Ако можем да дадем обобщено определение за болестите, от които страдат гърдите ни, това е последователност от състояния с прогресивно развитие. За много от нас напрежението и леките бодежи в тази област са нещо нормално, но невинаги положението е така безобидно!

Колкото по-дълго във времето отлагаме профилактичния преглед, толкова по-фатални могат да бъдат последиците. А причините за влошеното състояние на здравето на гърдите ни са десетки. Като такива можем да посочим категорията на емоционалните сътресения: гняв, фрустрация, вглъбяване, нереализирани желания и др. Всяко едно от тези състояния, бивайки потискано за дълъг период от време (а понякога и в по-краткосрочен план), постепенно набира скорост и….

….и се стига до състояния, в които оплакващият се (обикновено представителки на нежния пол) е достигнал фаза, изискваща сериозно лечение.

На какво да обърнем внимание?

Здрави гърди www.albenakoralieva.comОвладейте негативните емоции! Слабият заряд, нискочестотната вибрация, прашните облаци от сиви мисли повлияват цялостното Ви положение. И тук, както става ясно, не говорим за физическото, за тленното, но и за менталното здраве. Едното без другото е немислимо!

Не пропускайте да се храните здравословно! Приемайте продукти, каквито са: сините сливи, зелето, броколите, пълнозърнестият хляб, моркови, кайсии, грозде, цитрусови плодове, риба и морски дарове и др.

Препоръчително, дори задължително, е практикуването на подходящи за гърдите упражнения: възстановителния „Чигун“. Грижейки се за баланса между емоция, тяло и дух, Вие допринасяте за бързото си оздравяване и цялостното си благополучие.

Какви мерки да предприемем?

  1. Прилагайте лек масаж. Стимулирането на кръвообращението води до увеличаване притока на кислород в кръвта и по-доброто му разпространение в тази зона. Масажът започва от рамото през гръдния кош, следвайки кръгова траектория около гърдата, завършвайки върху зърното.
  2. Поддържайте постоянно тегло и бъдете хидратирани. Наднорменото тегло е сред причините за развиването на тумор. Хидратацията на клетките способства за доставката на витамини и минерали, както и на хранителни вещества.
  3. Изпотявайте се! Потенето и интензивините тренировки водят до произвдството на хормон, който намалява риска от развитието на злокачествени клетки в тъканите на гърдите.
  4. По-малко алкохол = по-добро състояние на гърдите!
  5. Подхождайте с внимание към кремовете за стягане. Уверете се в качеството на марката, потърсете отзиви и мнения на специалисти. Не забравяйте: козметичните продукти са добавка, а не заместител на редовните тренировки!

Напиши Коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.