След раждането www.albenakoralieva.com

Възстановяване след раждане

Възстановяване в първите месеци след раждането

Хората , които ме познават, знаят, че преди месец и половина аз родих двете си деца. Бях с огромен корем и въпреки отрицателното време, което мина, аз съм в старата си форма, даже в доста по-добра, защото се чувствам много красива, щастлива и реализирана в основната женска мисия-да създадеш живот , а аз – дори два живота наведнъж.

Разбира се, възстановяването е свързано с режим и някои древни тайни, които не е трудно да се спазват , но придържайки се към тях, Ви гарантирам че няма да имате следродилна депресия, няма да имате проблеми с кожата, косата, зъбите и т.н. Ще имате достатъчно енергия да се радвате на децата си.

За периода след раждането и особено първия месец е изключително важно родилката да запази енергията вътре в себе си. Как се постига това – по няколко начина:

Как да запазите вътрешната си енергия:

Поддържане на топлината в тялото – по възможност да не се излиза; да се избягва напълно излагането на вятър и течение.  Не се мийте със студена вода.  Да не се пият студени напитки. Даже не е препоръчително къпането. Всяка вечер поливайте тялото си с джинджифилова вода – запарва се джинджифил като за чай – това ще Ви загрее допълнително и ще извади излишната вода от тялото. По този начин много бързо ще спаднете на тегло, а и кожата също ще се адаптира по-бързо. Измивайте половите си органи със подсолен разтвор.

Хранителен режим – яде се малко и на често, през целия ден, за да не се претоварват системите, които са вършили доста работа през последните 9 месеца – за двама , а в моя случaй – за трима.

Да не се яде сурова и студена храна. /без салати, ядки и топлинно необработена храна/

За да подпомогнем тялото си и то да ни отвръща със здраве, жизненост и лекота, трябва да му осигурим храни, които подхранват кръвта и укрепват сърцето, бъбреците, черния дроб и далака. Това са органите, които са решаващи за образуването и движението на кръвта.

Такива храни са: пиле, риба , червени меса, яйца, фурми, стафиди, спанак, черен дроб, черен ориз, пилешки и говежди бульони.

Техники:  компреси на корема (матката) с рициново масло , компреси с джинджифил, които се поставят на бъбреците. Може да се постави затоплена торбичка с морска сол на корема. Да не се вдига тежко. Да не се прави секс. Да не се правят  енергийни упражнения. Почива се колкото се може повече и по-дълго време.

След втората седмица

Възстановяване след раждане www.albenakoralieva.comможе да се започне с леки разтягания.

Билки: дяволска уста и ангелика /да бъдат съобразени с описанието на билката и индивидуалното състояние на родилката/.

Да се избягва гледането на телевизия и електронни устройства. По възможност да се изключат wi-fi мрежи, да не се ползва микровълнова фурна и да се минимизират облъчванията.

След месец-два, в зависимост от това как се чувствате, можете да започнете прости упражнения, с които ще укрепнете за незначително време. Можете да се възползвате от моята видео програма за подготовка, бременност и възстановяване. След 6 месеца можете да се възползвате и от „Упражнения с нефритени яйца“. Това е специален ритуал, който ще върне благодарността и любовта към тялото Ви, което е претърпяло толкова много промени, подкрепяйки Ви през цялото време в мисията за създаване на живот.

 

Който се интересува по подробно и иска да получи програмите, може да ми пише в контактната форма на сайта или на Фейсбук страницата ми.

Препоръчвам книгата „Лунна пътека във водата“ на доктор Сяолан Джао, която ме подкрепи във възстановителния процес.

Тази програма може да се ползва не само от родилки, а от всички жени, които се чувстват изтощени и искат да върнат енергията, жизнеността и топлината в телата си. А добрата форма, красотата и блясъка в очите са бонусът – страничните ефекти на програмата!

 

Напиши Коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.