Нефритени яйца www.albenakoralieva.com

Магията на нефритените яйца

Говори се непрекъснато за ползите от нефритените яйца за жените, които ги ползват. Неведнъж съм давала своите коментари и положителни оценки за тези елипсовидни бижута, които могат да трансформират женския Ви свят до неузнаваемост. Положителни отзиви дават и стотиците жени, които намират четвърт час в ежедневието си и се посвещават изцяло на своите ритуали и практики.

За да не се губи от блясъка на думите и за да не се повтарям безпредметно, съм поместила интервюто си, в което разкривам магията на нефритените яйца. Ето го и него:

В нашия блог гостува  красивата пловдивчанка Албена Коралиева. През годините тя търси позагубената си женственост и започва да посещава много обучения и семинари по личностно развитие, изучава много програми за женски практики с лечебна цел и с цел поддържане на високо емоционално и енергийно ниво на женствеността.
Вдъхновена от чудесата и положителни емоции, които започват да се  случват в живота ѝ, заминава за Индия в изолация да учи и практикува… Завършва успешно древния институт по йога и спиритуални науки „Kavalyadhama Indiа“ и продължава да се обучава и развива като треньор по бизнес, личностно развитие и женски практики. Води успешни семинари „Магнетична жена”, „Код Женственост“, Корпоративна йога, Упражнения с нефритени яйца и други.

Бени, защо и кога започна да се интересуваш от женски практики?

Започнах да се занимавам с йога преди 8 години, за да се справям със стреса и динамиката в ежедневието. Аз съм мениджър в една от най – големите корпоративни компании в страната. Устремена към кариера, развих много лидерски качества, които увеличават мъжката енергия. В един момент изпуснах баланса, започнаха здравословни  и гинекологични проблеми. Тогава се насочих към „женската” йога.

Учиш жените как да развиват женската си енергия. Какво те накара да започнеш да преподаваш наученото през годините?

Преминавайки през моята лична трансформация, аз осъзнах колко много жени са като мен /т.е, те са забравили, че са жени/ и колко много имат нужда да се върнат към истинската си природа.

Кога научи за първи път за нефритените яйца? Веднага ли реши да се  сдобиеш с тях?

За първи път разбрах за яйцата като се запознавах с даоистките практики и веднага си казах „Това трябва да се пробва“. По това време нямаше как да се сдобиеш с яйце в България. Поръчах си от Китай.

Може ли да разкажеш повече за ползите от нефритените яйца. Защо според теб трябва жените да правят упражнения с тях?

Използването на яйцата за подсилване на влагалището и енергийната система на жената е известно още в практиките в древен Китай. С течение на времето тази практика не е напускала императорския дворец и е била преподавана само на съпругата на императора и неговите любовници. Императорът знаел, че трябва да спи с високоенергийни жени, защото са с развита интуиция,  добри съветници и дават невероятен заряд и сила, ще родят здрави и  силни наследници.

Жените, практикували тази техника, оставали задълго млади и здрави. Техните полови органи, дори след раждания и напреднала възраст, оставали стегнати и здрави като на неомъжена девойка.

Помагаш на хората да откриват по-доброто си аз. Къде е мястото на яйцата в една наша по-добра версия?

Нашата по – добра версия се постига с обръщането ни към себе си и опознаването на огромния женски потенциал, който притежава всяка една от нас. За това осъзнаване много помагат яйцата, защото с тях можем да почустваме вътрешното си пространство, да масажираме , да описваме фигури – невероятно е! В областта на влагалището има много рефлекторни точки. Например точно на входа е зоната на бъбреците и обиталището на страховете ни. Масажирайки с яйцето в тази област, се освобождаваме от много страхове, а продължавайки навътре – и много негативни емоции, които лесно след това с помощта на яйцето може да изведем навън.

Поддържаме и  хормоналния баланс, което  е изключително важно за нашето женско здраве, емоционален комфорт и красота.

Няма дискомфорт от подут корем, няма болезнен цикъл, течения, няма лош мирис и лоша кожа, няма пристъпи на глад за сладко, желание да убием някой и истерии, особено преди цикъл. Увеличава се вътрешния метаболизъм, не се задържа вода, настъпва детоксикация, отслабване.

Какво ти дадоха на теб лично упражненията с нефритени яйца?

За мен това е свещен ритуал, бях посветена в него в Индия и сега го преподавам на моите тренинги. Жената развива любов към себе си, опознава се, заявява границите си, става приоритет, влиза в женската си сила и тогава целият свят се съобразява и нарежда според нейните правила.

Това се получава и в чисто физически аспект  – заздравява се вътрешната мускулатура, прибира се коремната стена изгражда се сила и стабилитет в първа – коренната ни чакра, която захранва цялото тяло с жизнена сила. Решават се много гинекологични проблеми, проблеми с фертилността, проблеми с пълнотата и кожата.  Жените засияват.

Лично за мен това е много специална практика, винаги съм спортувала и изглеждала добре, с поддържана външна мускултура,  едва като започнах да поддържам и вътрешната, се почувствах  женствена и цялостна.

Някои наши читателки изпитват известни притеснения да използват нефритените яйца. Има ли нещо срамно в тях?

Има ли нещо срамно в дамския душ? Яйцето е част от нашата женска хигиена.

Ти практикуваш от години йога. Само за „източни дами“ ли са упражненията с нефритени яйца?

Слава Богу, тези древни източни практики са достигнали до нас, западните хора, които сме толкова отдалечени от себе си и природата и затова толкова страдаме.

Споделяла ли с  твоите близки си за упражненията с нефритени яйца? Какво им е мнението?

Разбира се! Всички разбират ползите, та какво е дърво без корен….

А партньорът ти как приема нефритените яйца?

Радва се на ефекта!

Ако трябва с една дума да опишеш ползите от Нефритените яйца, коя би била тя?

Здраве и красота!

А кое според теб е най-важното качество, което една жена трябва да притежава?

Женственост! Колкото да е красива една жена, направена, поддържана и добре облечена, ако няма в нея чар, магнетизъм и блясък в очите, тя е празна! Мъжете се обръщат след заредени жени!

На кои жени би препоръчала нефритени яйца?

На всички, без ограничения!

Какво искаш да пожелаеш на читателите на нашия блог?

Да се грижат ежедневно за своето женско здраве и то ще им се отблагодари стократно!

 

Напиши Коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.