Изометрична йога

  • за здрав, прав гръбнак,
  • за добър метаболизъм,
  • за красива осанка!

Здравейте, приятели,

Представям Ви Програма, която включва няколко прости йога-позички, които, направени в правилна симетрия на тялото и задържани по минута, могат да направят чудеса със здравето Ви и външния Ви вид.

Търсили сте най-лесния начин за отслабване?

Той е пред Вас. При това не Ви коства нито безкрайни усилия, нито часове, нито излишни разходи по фитнес клубове и гимнастически салони. Инвестирате по няколко минути дневно и получавате отслабване и извайване на тялото в най-проблемните участъци.

Какво се изисква от Вас:

  • 15 дни системна работа.
  • Упорит труд
  • Малко търпение

След това Ви очакват 2 неща:

  • Трансформация из основи;
  • Повишено самочувствие с покритие;
  • Преструктуриране на цялото Ви тяло – физически и енергийно.

Поза 1 (фиг.1)

Акцент: стретчинг напред

Изометрична йога www.albenakoralieva.com
Фиг.1.

Тежестта на тялото е разпределена по равно между двата крака и когато се почувстваме стабилни, изтегляме тялото напред. Изтегляме ръце над главата си. Погледът е в хралупката, която се образува между двете длани. Задържаме 60 сек и сменяме посоката. Правим позата по 3 пъти на страна. Общо 6 пъти по 60 сек.

 

 

 

Поза 2 (фиг. 2)

Акцент: премахване на двойната брадичка

Изометрична йога www.albenakoralieva.com
Фиг.2.

Тежестта на тялото е разпределена по равно между двата крака и когато се почувстваме стабилни, изтегляме тялото напред и надолу (гърди към бедра). Ръцете са хванати, пръстите са преплетени зад гърба. Като влезем в позата, отпускаме ръцете и обръчащаме дланите навън, потъваме в зоната между плешките. Брадичката сочи напред, погледа в междувеждието, задържаме 6 повторения по 3 в посока по 60 сек.

Ако се затруднявате, започнете с 30 сек.

Невероятна поза за щитовидната жлеза, която оказва изключителен ефект върху отпусната част на трицепса при дамите. Изглажда линиите на врата, против двона брадичка.

Поза 3 (фиг. 3)

Изометрична йога www.albenakoralieva.com
Фиг.3.

Стабилитета на тялото е равен на емоционалния стабилитет.

Баланс с изправен гръб на един крак. Фирсирайте погледа в една точка, за да запазите равновесие. Поставете единия крак да стъпи на другия и приберете длани в позиция” Namaste” пред гърдите. Когато се почувствате стабилни, изтеглете ръцете нагоре. Задръжте позата 60 сек. Направете 6 повторения.

 

 

 

Поза 4 – Древногръцка богиня! (фиг. 4)

Акцент: отворена сърдечна чакра, красива шия, красива осанка.

Изометрична йога www.albenakoralieva.com
Фиг.4.

Стъпете стабилно на двата  си крака. Издърпайте максимално тялото си нагоре, вдигайки ръцете и след това разтворете ръце надолу , като натистене в зоната между плешките. Дръжте ханша прибран навътре. Вдигнете брадичка, задръжте 60 сек. Направете 6 повторения.

 

 

 

 

Поза 5 (фиг. 5)

Изометрична йога www.albenakoralieva.com
Фиг.5.

 

Застанете стабилно на двата си крака. Разтворете ръце в страни. Усукайте тялото в противоположната посока на водещия крак , така че да усетите изтискване в областта на черния дроб  – на дясно и тънките черва на ляво. Изключителна поза за детоксикация, почистване на черния дроб и добра перисталтика.

Задръжте позата 60 сек. Направете 6 повторения, по 3 в посока.

 

 

 

Поза 6 (фиг.6)

Акцент: Стретчинг, прав гръбнак , красива осанка.

Изометрична йога www.albenakoralieva.com
Фиг.6.

Позата е перфектна за извайването на красив силует и изправен гръбнак. Поза изправен, приберете корема и вдигнете ръце нагоре, като ги съединявате над главата си. Единият крак напред, другия назад, разкрачът е широк. Изпъвате гръбнака си по протежението на изпънатите  ръце. Напрягате всички мускули и задържате 1 минута. Правите упражнението с ляв крак напред, след това с десен крак – напред общо 6 пъти, по 3 с всеки.

 

 

 

Поза 7 (фиг.7)

Акцент: Цялостна устойчивост

Изометрична йога www.albenakoralieva.com
Фиг.7

От изправен стоеж изпънете десния си крак назад, оставяйки левия напред за опора. Тежестта на тялото да се разпредели равномерно между двата крала. Погледът е отправен напред, като лявата ръка е изпъната и следва посоката, в която гледате. Дясната ръка е изпъната, само че назад. Задръжте, напрегнете мускулите, изпънете гръбнака. Позата развива цялостната устойчивост на тялото и при редовни практики прави от тялото Ви истинска скулптура! Повторете 6 пъти по 1 минута, като редувате и изпъвате ляв и десен крак, всеки по 3 пъти.

 

Поза 8 (фиг.8)

Изометрична йога www.albenakoralieva.com
Фиг.8.

Акцент: Стречинг от седеж, погледа между дланите

От седнало положение, както е показано на фигурата, изпънете ръцете си над главата. Трябва да са плътни прилепнали към ушите и главата Ви и да се събират в шепичка. Гръбнакът е изправен, наподобяващ струна, обтегната до краен предел. Изправете поглед, погледнете хралупката, която дланите Ви образуват. Постойте така 1 минута, като не спирате да издърпвате гръбнака и талията в посока към ръцете. Направете 6 повторения, всяко по 1 минута.

 

 

 

 

 

 

Поза 9 (фиг.9)

Изометрична йога www.albenakoralieva.com
Фиг.9.

Акцент: красиви рамене

Позата е предшествана от движението, изобразено на предишната фигура. С негова помощ ще се сдобиете с красиви рамене, които допринасят за естествения завършек на красивия шедьовър, в който сте на път да се превърнете. Изпънете ръката си вдясно, главата и погледът следват посоката й, а лявата ръка е свита зад тила. Изпъвате едновременно ръката и гърба си, като не измествате фокуса. Повторете с изпъната лява ръка и дясна ръка, поставена зад тила, като обърнете главата си наляво. Упражнението се прави за 6 минути – 6 смени в ляво и вдясно по 1 минута.

 

 

 

 

Поза 10 (фиг.10)

Изометрична йога www.albenakoralieva.com
Фиг.10.

Време е за заслужена почивка! След като сте раздвижили всички кътчета от тялото си и сте една стъпка напред към желаната трансформация, е време за медитация и дихателна практика, която допринася за спокойствието и концентрацията на ума. Застанете в поза „лотус“, с палци и показалци образувайте пръстен, останалите пръсти изпънете, без да усещате напрежение в тях. Затворете очите си и насочете вниманието си към дихателния процес. Гръзнакът е изправен, раменете – назад, а брадичката – съвсем леко надолу. Дишането става изцяло през носа, при вдишване наподобявате дърпане през сламка, а при издишване струята въздух сякаш се опитва да замъгли стъкло или огледало, като устните образуват буквата „о“.

Акцент: релакс, дихателна практика „Уджай“, медитация.